Ziggo kiest Alcatel-Lucent 1830 PSS platform technologie voor optical backbone core netwerk

3 mei

-Een hands-free aanpak voor optische netwerken biedt ruimte voor ontwikkeling van nieuwe diensten-

 Rijswijk, 03 mei, 2011 – Het huidige backbone netwerk van Ziggo levert nog voldoende capaciteit voorde komende jaren. Om ook in de toekomst aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen blijven voldoen, heeft de service provider voor de 1830 Photonic Service Switch (PSS) van Alcatel-Lucent gekozen om de capaciteit en de functionaliteit van zowel het routing als het transmissie netwerk op te schalen.

Naast de geïntegreerde 100G next generation coherente technologie, levert de 1830 Photonic Service Switch (PSS) Ziggo aanzienlijke besparingen op operationele kosten, ruimte en rekenkracht per getransporteerde bit. Met deze “any-wavelength-to-anywhere” oplossing wordt het netwerk nog flexibeler en meer automatisch ingericht waardoor de time-to-service wordt versneld.

“Tijd- en kostenrovende on-site handmatige interventies worden overbodig,” aldus Paul Wijngaard, Account Director, Alcatel-Lucent. “De Alcatel-Lucent 1830 PSS laat de beperkingen die de traditionele ROADM architectuur heeft ver achter zich. Met de implementatie van deze oplossing is Ziggo klaar om ook in de toekomst de capaciteitsgroei aan te kunnen.”

“Door de toenemende vraag naar meer bandbreedte, heeft Ziggo besloten om te werken aan een future-proof backbone infrastructuur die efficiënt kan uitbreiden in capaciteit en reikwijdte,” zegt John Simons, Vice President Development van Ziggo. “Een infrastructuur die zich gemakkelijk kan aanpassen en schaalbaar is naar multi-terabits, is essentieel om hoge bandbreed applicaties ook in de toekomst te kunnen blijven bedienen. De oplossing van Alcatel-Lucent, maakt het managen van ons netwerk aanzienlijk minder complex waardoor wij de ruimte hebben om ons te focussen op de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve diensten.”

Over Alcatel-Lucent 1830 Photonic Service Switch

Voor productinformatie en –beelden kunt u hier terecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: