Verdwijnen mobiele zendmasten en basisstations?

11 feb

lightRadio™ – biedt een oplossing voor de overvolle netwerken en levert universeel snel breedband bereik.

Rijswijk, 10 februari, 2011 – Het spookbeeld van mobiele netwerken die volledig overvol zitten wordt afgewend door de baanbrekende technologie die op 7 februari werd gelanceerd. Knelpunten in mobiele netwerken kunnen vanaf nu vermeden worden en de levering van universeel breedband bereik wordt realiteit.

 

Alcatel-Lucent, de toonaangevende netwerk technologie groep, bundelt z’n krachten met partners om samen lightRadio™ te ontwikkelen. Dit nieuwe concept betekent het einde van de mobiele industrie, met zendmasten en basisstations, zoals we die wereldwijd kennen.

Het nieuwe lightRadio™ systeem, een baanbrekende innovatie ontwikkeld door Bell Labs, Alcatel-Lucent’s onderzoeks- en ontwikkelingspoot, zal de technische complexiteit van mobiele netwerken aanzienlijk herleiden, en de kosten gepaard met electriciteitsverbruik en andere operationele uitgaven beperken. Dit wordt bereikt door de huidige basisstations en grote zendmasten, die typisch de meest dure, energievretende en moeilijk te onderhouden elementen in het netwerk zijn, drastisch te verkleinen en vereenvoudigen.

Lees het volledige artikel op Webwereld.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: