KPN voegt samen met Alcatel-Lucent extra waarde toe aan het vaste netwerk

3 nov

KPN werkt samen met Alcatel-Lucent om de innovatieve mogelijkheden van Web 2.0 Application Enablement via breedbandige netwerkverbindingen te tonen

Parijs, 3 november 2010 – Vandaag kondigen KPN en Alcatel-Lucent aan dat zij gezamenlijk diensten hebben ontwikkeld waarmee het vaste netwerk van KPN nog meer toegevoegde waarde wint. Het gaat om diensten op het gebied van het zogenoemde ‘Application Enablement’; technologie waarmee derden innovatieve software en diensten kunnen ontwikkelen die naadloos op het KPN-netwerk zijn te implementeren. Het gaat daarbij om producten gericht op zowel de consumentenmarkt als de zakelijk afnemer.

De samenwerking van KPN en Alcatel-Lucent heeft zich toegespitst op de ontwikkeling van robuuste en veilige Appliation Programming Interfaces bestemd voor softwareontwikkelaars en aanbieders van hoogwaardige (contentgerelateerde) commerciële diensten. Met dergelijke API’s wordt het relatief eenvoudig om nieuwe applicaties en diensten te vervaardigen voor gebruik op het vaste netwerk van KPN.

De onderzoeksinspanningen van KPN en Alcatel-Lucent hebben nu al een aantal nieuwe inzichten en technologische mogelijkheden opgeleverd, waaronder:

– Manieren om de kwaliteitsbeleving te verhogen voor consumenten die betaalde contentdiensten via breedbandverbindingen afnemen;

– Prioritisering van dataverkeer voor breedbandverbindingen. Hierdoor kunnen gebruikers zelf een prioriteit toekennen aan specifieke diensten zoals point-to-point dataverkeer of streaming videobeelden, zodat er voor cruciale content of diensten altijd voldoende bandbreedte beschikbaar is;

– Technologie waarmee de ongebruikte delen van de bandbreedte gereserveerd voor IP-TV (televisie via het internetprotocol) kan worden benut om het transport van hoogwaardige content via het netwerk van KPN naar de afnemer verder te versnellen.

“De samenwerking met Alcatel-Lucent heeft KPN in verdere mate helpen realiseren dat er uitermate veel te winnen is door het openstellen van onze vaste netwerkinfrastuctuur voor derden, zoals softwareontwikkelaars en aanbieders van hoogwaardige content”, stelt Damir Hajdarovic, Strategy Director KPN. “Wij kunnen zo de waarde van onze infrastructuur ten volle gaan uitnutten. Het onderzoeksproject met Alcatel-Lucent heeft er tevens toe geleid dat wij een speciale Application Enablement-functie bij KPN in het leven hebben geroepen. Hierdoor kunnen wij nieuwe strategieën bedenken waarmee de mogelijkheden van ons netwerkinfrastructuur verder zijn te benutten en nieuwe commerciële initiatieven op dit gebied kunnen worden ontwikkeld.”

“Wij hebben met KPN samengewerkt om een elegante manier te vinden waarmee de mogelijkheden van hun netwerkinfstructuur te koppelen zijn aan het immense ecosysteem van derde partijen zoals softwareontwikkelaars en aanbieders van betaalde content. Zo kan KPN nog meer waarde toevoegen voor zijn particuliere en zakelijke klantenkring”, licht Kenneth Frank, President Alcatel-Lucent Solutions, toe. “KPN’s holistische en pragmatische aanpak van Application Enablement stelt het bedrijf in staat om zijn propositie in de waardeketen van het Web 2.0 (en verder) veilig te stellen.”

%d bloggers liken dit: