Andreas Plenk Sales Director Verticals Alcatel-Lucent Benelux

13 aug

Rijswijk, augustus 2010 – Alcatel-Lucent heeft bekend gemaakt dat Andreas Plenk(38) per 1 mei is aangesteld als Sales Director Vertical Markets Benelux. Andreas treedt toe tot het management team van Alcatel-Lucent Nederland. Hij rapporteert aan Hakan Yuce, Hoofd Vertical Markets EMEA en aan Jeanine van der Vlist, Country Managing Director, Alcatel-Lucent Nederland.

Andreas is in zijn rol verantwoordelijk voor de aansturing van de sales- en business development activiteiten gericht op overheden, gezondheidszorg, energie- en nutsbedrijven, transport en de financiële dienstverlening.

“Het vertical segment is een zeer divers en complex werkveld. Urgente, dagelijkse zaken staan soms haaks op de plannen voor de lange termijn. Daarbij komt, dat de snelle ontwikkelingen met betrekking tot mobiliteit en de urgentie van informatiebehoefte overal en op tijd beschikbaar, een einde maakt aan de scheiding tussen telecom en automatisering”, aldus Andreas Plenk, Sales Director Vertical Markets Alcatel-Lucent. “Vandaag de dag groeien informatie- en communicatietechnologie steeds meer naar elkaar toe en trekken ze steeds vaker tegelijkertijd met elkaar op. Alcatel-Lucent beweegt zich in beide werelden, met kostenbesparingen, een toename van het aantal functionaliteiten en verbeterde en snellere communicatiemogelijkheden als positieve gevolgen”.

Andreas brengt ruim 13 jaar kennis en ervaring op het gebied van services, IT en communicatie- oplossingen met zich mee. Voorafgaand aan zijn benoeming bij Alcatel-Lucent, heeft hij diverse commerciële management functies vervuld bij Siemens. De afgelopen 3 jaar was hij bij Siemens IT Solutions & Services als Business Unit Manager Industry/Energy/Healthcare verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten binnen dit segment en verantwoordelijk voor Healthcare binnen het Noord West Cluster.

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) is de vertrouwde partner voor de transformatie van netwerken naar de volgende fase in communicatie. Het bedrijf werkt voor serviceproviders, ondernemingen en strategische sectoren zoals defensie, energie, gezondheidszorg, transport en overheden in de hele wereld. Alcatel-Lucent biedt oplossingen voor de levering van spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2009 een omzet van 15,2 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie: http://www.alcatel-lucent.com.

%d bloggers liken dit: