KPN kiest Alcatel-Lucent’s Motive om levering van Rich Media Services te optimaliseren

15 jun

Network Analyzer verzekert kwaliteit en stabiliteit van hoge snelheid breedbanddiensten

Rijswijk, juni, 2010 Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU), maakt vandaag bekend dat KPN gekozen heeft om Motive’s Network Analyzer in te zetten om de levering van hoge snelheid breedbanddiensten te optimaliseren. In april van dit jaar lanceerde KPN de HDTV service. De succesvolle uitrol werd ondersteund door de geautomatiseerde netwerk analyses en line management mogelijkheden van Motive.

De levering van rich media services vereist bandbreedte, additionele netwerk configuratie en gespecialiseerde resources die bijdragen aan het managen van de kosten en complexiteit van digitale diensten die vandaag de dag worden geleverd.

De dynamische line management mogelijkheden van Network Analyzer helpt KPN om proactief line degradaties te ontdekken en te lokaliseren. De settings worden automatisch aangepast wat resulteert in een meer gestroomlijnde levering van de diensten, een betere kwaliteit van de dienstverlening, verlaging van downtime en een snellere oplossing van het probleem. Daarnaast wordt Motive gemakkelijk geïntegreerd met de bestaande infrastructuur van KPN. Dit bevordert de snelheid waarmee de nieuwe diensten geleverd worden en leidt over een kortere periode tot een verhoogde Average Revenue Per User (ARPU).

“De uitrol van rich media services vertegenwoordigt vanuit een financieel standpunt een significant omzet potentieel. Vanuit operationeel opzicht brengt het op management niveau uitdagingen mee,” zegt Eric Kuisch, General Manager Networks & Services van KPN. “Na een uitvoerige concurrentie analyse, hebben we gekozen voor de oplossing van Motive. Deze oplossing biedt de mogelijkheid om de access netwerk management lifcycle uitgebreid te adresseren, inclusief de planning en line readiness, service fulfillment en service quality assurance lijnen. Dit verzekert ons ervan dat onze klanten nooit nadeel hoeven te ervaren omdat we niet tijdig op een probleem geanticipeerd hebben. Network Analyzer wordt gemakkelijk geïntegreerd in onze bestaande infrastructuur en speelt een cruciale rol in het uitbreiden van onze huidige platformen die de levering van nieuwe diensten ondersteunen.

Motive’s Network Analyzer combineert real-time netwerk performance visibility met quality-of-service line management mogelijkheden. Dankzij de integratie met Motive’s Service Management Platform en Customer Service Console, biedt het product front-line call center- en customer support organisaties de kracht om proactief real-time problemen op te sporen en op te lossen.

“Network Analyzer staat voor “de cutting-edge” van access network management oplossingen die operationele best practices ondersteunt gedurende de hele access line lifecycle – van het aanmelden en herkennen van klanten en onderhoud tot troubleshooting en customer support,” aldus Yves T’Joens, Hoofd van de product divisie van Motive. “We zijn er trots op dat we KPN tot onze klanten mogen rekenen en dat we hen kunnen helpen met de uitbreiding van het portfolio aan diensten en daarmee groei in het aantal abonnees kunnen realiseren.”

Vandaag de dag maken, wereldwijd, meer dan 85 vooraanstaande service providers gebruik van Network Analyzer en verlagen hierdoor hun operationele kosten met ca. 70%. Network Analyzer managed meer dan 50 miljoen digitale abonnees

Meer informatie over de  Motive Network Analyzer kunt u hier vinden:

http://www.motive.com/solutions/accessnetwork/accessnetworkproducts.asp

Over Motive Product Division

Motive is een bedrijfsonderdeel van Alcatel-Lucent en levert digital life management software voor breedband en mobiele data services.

Meer informatie over Motive vindt u hier: http://www.motive.com

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) is de vertrouwde partner voor de transformatie van netwerken naar de volgende fase in communicatie. Het bedrijf werkt voor serviceproviders, ondernemingen en strategische sectoren zoals defensie, energie, gezondheidszorg, transport en overheden in de hele wereld. Alcatel-Lucent biedt oplossingen voor de levering van spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2009 een omzet van 15,2 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie: http://www.alcatel-lucent.com

%d bloggers liken dit: