Alcatel-Lucent, Innofidei en ASTRI realiseren eerste high-definition video call over China Mobile’s TD-LTE netwerk

2 jun

Rijswijk, 2 juni, 2010 – Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) en China Mobile maken bekend dat ze op de Shanghai World Expo, met succes de eerste high-definition video call over het TD-LTE netwerk van China Mobile hebben gerealiseerd. De netwerk infrastructuur en de TD-LTE USB dongle van Innofidei en ASTRI, bieden World Expo bezoekers de mogelijkheid om van deze nieuwe ultra high-speed mobiele dienst – inclusief snel toegang tot internet, aanzienlijk verbeterde FTP upload/download snelheden, 3D games en 3D maps, gebruik te maken.

Als één van de belangrijkste leveranciers van China Mobile’s TD-LTE netwerk tijdens de Shanghai World Expo, levert Alcatel-Lucent aan meer dan 70 miljoen bezoekers, indoor breedband mobiele dekking in “de Theme en de Africa” paviljoenen.

“Het is fantastisch om de groei van TD-LTE in China te zien. Deze prestatie toont aan dat de TD-LTE markt volwassen aan het worden is en ondersteund de wereldwijde acceptatie en commerciële uitrol van deze technologie,” zegt China Mobile’s TD-LTE EXPO project manager.

“Dit is een aanzienlijke mijlpaal voor Alcatel-Lucent in TD-LTE markt. De succesvol uitgevoerde interoperabiliteit testen en de demonstratie in samenwerking met toonaangevende terminal leveranciers, laten zien dat wij volledig gecommit zijn om een open TD-LTE ecosysteem te creëren,” aldus Romano Valussi, president van Alcatel-Lucent Shanghai Bell en hoofd van Alcatel-Lucent’s Chinese regionale business unit.

“Als grote chipfabrikant is Innofidei actief betrokken bij de promotie van de TD-LTE industrie. In 2007 hebben we ons TD-LTE project gelanceerd en in samenwerking met ASTRI onderzoeken uitgevoerd. We zijn er trots op dat onze inspanningen worden beloond met de levering van de terminals voor China Mobile’s TD-LTE netwerk op de 2010 World Expo in Shanghai,” verteld Innofidei CEO Dr. Tom Zhang.

“Hong Kong ASTRI is vastbesloten om essentiële technologieën te ontwikkelen die bijdragen aan de ontwikkeling van de locale en regionale high tech industrie. De samenwerking met Alcatel-Lucent en Innofidei laat zien dat we voorop lopen in TD-LTE,” zegt Dr. Cheung Nim-Kwan, CEO van ASTRI.

In november 2009 werd Alcatel-Lucent door China Mobile uitgekozen om het eerste TD-LTE netwerk in de wereld op te stellen. In februari 2010 bereikte Alcatel-Lucent, met gebruik van één 20MHz spectrum band, record snelheden van meer dan 80 Mbps downstream om zowel upstream en downstream traffic te ondersteunen.

De end-to-end LTE oplossing van Alcatel-Lucent is een cruciaal onderdeel in de High Leverage NetworkTM architecture, die voldoende capaciteit levert om de steeds toenemende groei van dataverkeer tegen de laagste cost per bit prijs aan te bieden. De end-to-end LTE netwerk oplossing bestaat uit eNodeBs (base stations), Ultimate Wireless Packet Core, IP/MPLS mobile transport, een allesomvattende IMS oplossing en het ng Connect ecosysteem.

Alcatel-Lucent is geselecteerd om wereldwijd meer dan 45 LTE trials te ondersteunen en heeft LTE-contracten met twee van de grootste operators in de wereld.

Over Innofidei

Innofidei is opgericht in 2006 in Beijing Z-Park en heeft kantoren in Beijing, Silicon Valley en Taipei , Innofidei legt zich toe op het creëren van IC en systeem oplossingen voor de mobile TV broadcast en telecommunicatie markt. http://www.innofidei.com/

Over ASTRI

Hong Kong Applied Science and Technology Research Institute (ASTRI) is in 2000 opgericht door “Government of Hong Kong Special Administrative Region” met als doelstelling om meer technologisch voordelen voor Hong Kong te halen uit toegepaste wetenschappen. Voor meer informatie: www.astri.org

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) is de vertrouwde partner voor de transformatie van netwerken naar de volgende fase in communicatie. Het bedrijf werkt voor serviceproviders, ondernemingen en strategische sectoren zoals defensie, energie, gezondheidszorg, transport en overheden in de hele wereld. Alcatel-Lucent biedt oplossingen voor de levering van spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2009 een omzet van 15,2 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie: http://www.alcatel-lucent.com

%d bloggers liken dit: