Alcatel-Lucent luidt met 100G nieuw tijdperk in

30 apr

Operators zijn klaar voor multimediale toekomst

Parijs – april 2010 – Alcatel-Lucent heeft bekend gemaakt dat het telecombedrijven wereldwijd de mogelijkheid biedt om hun huidige netwerkcapaciteit meer dan te verdubbelen tegen lage kosten. Door middel van een kosteneffectieve en naadloze upgrade kunnen de huidige 10 Gigabyte- of 40 Gigabyte-netwerken naar een hogesnelheids 100 Gigabyte-netwerk (100G) worden opgewaardeerd.

Tussen 2010 en 2013 zal het internetverkeer vijf keer vermenigvuldigen, daarbij neemt ‘zware’ videocontent tweederde van het verkeer voor zijn rekening. Ook het verkeer over mobiel breedband gaat elk jaar verdubbelen. Operators zijn hierdoor genoodzaakt de bandbreedte almaar te vergroten, terwijl zij hun abonnementsprijzen niet steeds kunnen blijven verhogen.

Om toch aan de vraag naar extra bandbreedte te kunnen voldoen, biedt Alcatel-Lucent operators vanaf nu de mogelijkheid bestaande infrastructuur aan te passen zonder al te grote investeringen te hoeven doen. Alcatel-Lucent zorgt met haar 100G-oplossing voor de broodnodige schaalbare bandbreedte.

De 100G-oplossing biedt operators wereldwijd een toekomstzeker netwerk, ongeacht de huidige netwerktechnologie. Zo kunnen bijvoorbeeld 100.000 mp3’tjes tegelijkertijd in 60 seconden worden gedownload of kunnen 15.000 HD-televisiezenders gelijktijdig worden bekeken.

“Het is belangrijk vandaag een infrastructuur te hebben die eenvoudig aan te passen is aan 100G-transmissie en met gemak is op te schalen naar meerdere Terabits, zodat het netwerk klaar is voor de zware applicaties van morgen”, aldus Dana Cooperson, Vice President Network Infrastructure van Ovum.

James Watt, hoofd van de afdeling Optics van Alcatel-Lucent, voegt daaraan toe: “Met de 100G-oplossing tilt Alcatel-Lucent haar netwerkpropositie naar een hoger niveau, waardoor we voor klanten van toegevoegde waarde blijven en meedenken over nieuwe en duurzame businessmodellen.”

De 100G-oplossing is ontwikkeld door Bell Labs, de onderzoekstak van Alcatel-Lucent. Nooit eerder is er zo’n winst in optische transmissie in een netwerk geboekt. De 100G-oplossing biedt flexibele netwerkimplementaties en hoge tolerantie voor optische ruis, over lange afstanden en zonder prestatieverlies.

Over Alcatel-Lucent

Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) is de vertrouwde partner voor de transformatie van netwerken naar de volgende fase in communicatie. Het bedrijf werkt voor serviceproviders, ondernemingen en strategische sectoren zoals defensie, energie, gezondheidszorg, transport en overheden in de hele wereld. Alcatel-Lucent biedt oplossingen voor de levering van spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers. Alcatel-Lucent is een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services. Het bedrijf profiteert van de ongeëvenaarde technische en wetenschappelijke expertise van Bell Labs, een van de grootste innovatieorganisaties in de communicatiemarkt. Met activiteiten in meer dan 130 landen en het meest ervaren wereldwijde serviceteam in deze sector is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Alcatel-Lucent realiseerde in 2009 een omzet van 15,2 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie: http://www.alcatel-lucent.com.

%d bloggers liken dit: